Modigliani

Angelo Longoni

SVK Slovensky Slovenský spisovateľ2023/11

Kniha: Modigliani - 1. vydanie - Angelo Longoni
Katalógové číslo: 481669 viac »
Ušetríte až 6,30 € z bežnej ceny 29,90
A navyše získate 23 vernostných bodov
23,60
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Modigliani

Amedeo Modigliani. Rozorvaný umelec, génius závislý od alkoholu a drog, milovník žien. O búrlivom živote jedného z najslávnejších maliarov všetkých čias bolo toho napísaného veľa, no až kniha Angela Longoniho podáva ucelený obraz Modiglianiho ako umelca i človeka. Nie je to však bežná biografia, ale jedinečný beletrizovaný životopis, opierajúci sa o dôkladný výskum historických prameňov, ktorý umelecky príťažlivým spôsobom a s vášnivým zaujatím rekonštruuje Modiglianiho život od narodenia až po smrť, v celej jeho hĺbke a zložitosti. Rozprávanie v prvej osobe je pôsobivá mozaika hlasov, prostredníctvom ktorých vstupujeme do mysle nielen samého umelca, ale aj ľudí neoddeliteľne spätých s jeho životom, napríklad vzdelanej a chápavej matky Eugénie, priateľky a milenky Kiki z Montparnassu, ruskej poetky Anny Achmatovovej, blízkeho priateľa a mecenáša Paula Alexandra či Amedeovej veľkej lásky, mladej talentovanej maliarky Jeanne Hébuternovej. Výsledkom je pôsobivý pohľad do duše mimoriadne nadaného človeka, ktorého od raného detstva sprevádzali vážne choroby. Vedel, že jeho život nebude dlhý, a preto sa ho rozhodol žiť naplno, s obrovským nasadením duševných i fyzických síl. Neustále zápasil o svoje umenie, a keď sa zdalo, že má uznanie a slávu na dosah, jeho pozemská púť sa už strmhlav rútila k tragicky predčasnému koncu.

Nezanedbateľnou súčasťou Longoniho pozoruhodnej knihy a dôkazom autorovho rozprávačského majstrovstva je aj pútavé zobrazenie fascinujúceho sveta parížskej bohémy na začiatku minulého storočia, sveta malebných uličiek, lacných barov, kaviarní a kabaretov, kde sa stretávali najväčší umelci tých čias ako Brâncuşi, Cocteau, Soutine a Picasso.

Prekladateľka: Diana Farmošová

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
481669
Názov
Modigliani
EAN/ISBN
9788022024648
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Angelo Longoni
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2023/11
Rozsah
576
Rozmer
234×150×48 mm
Hmotnosť
0,89
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Modigliani zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.