Séria
/ 3 tituly
Zaradené v kategórii Kuchárky a nápoje Česky
Keď bol malý, každý deň sa plietol prarodičom pod nohy v reštauračnej kuchyni. Narodil sa a vyrastal na stredomorskom ostrove Elba, na ostrove plnom slnka, mora, usmievavých sa ľudí a dobrého jedla. Mestečko Portoferraio bolo pre Emanuela zdrojom zážitkov s kamarátmi, ale aj prvých skúseností v gastronómii. Dnes je rád, keď mu čas dovolí a raz za rok sa do svojho rodného Portoferraio zájde pozrieť a pozdraviť mamičku.
Emanuele Ridi, pre priateľov Manu, žije v Prahe od deväťdesiatych rokov. Ako sám hovorí, utiekol pred vojnou za otcom, ktorý pobýval v Čechách, a potom sa už jednoducho nestihol vrátiť. Stihol totiž stretnúť krásnu českú blondínku Janu, s ktorou sa oženil, splodil syna a žije dodnes v harmonickom vzťahu.
Začiatky v Čechách neboli jednoduché, otvoriť si taliansku reštauráciu v čase, keď najväčším kulinárskym zážitkom je utopenec, chcelo veľa odvahy. Vďaka výdrži a možno truchu šťastia sa Manu s Janou prepracovali k príjemnej, útulnej reštaurácii s pozitívnym hodnotením návštevníkov. A prišla odmena. Pred pár rokmi sa Emanuel ocitol na televíznych obrazovkách. České rodiny konečne pochopili, že do špagiet Carbonara sa nedáva smotana a mnohí začali skúšať talianske recepty a lá Manu. Nielen vďaka talianskej kuchyni, ale aj spôsobu podania a roztomilej češtine sa Emanuel dostal na výslnie, kde zostáva dodnes.
Kto pozná Emanuela osobne, pravdepodobne zvolí túto charakteristiku: Manu? To je typický Talian - miluje futbal a rýchle autá. Má temperamentu na rozdávanie, občas vybuchne, ale za minútu je spor urovnaný. Je sympatický, galantný a má štýl. Jeho myšlienkové pochody v taliančine a preklad je neskutočne vtipný a trefný tak, že vás zlomí v páse. A hlavne, Manu hrá vždy fair play.