Život a doba ministra Rudolfa Baráka

Prokop Tomek

CZE Česky Vyšehrad2009/04

Kniha: Život a doba ministra Rudolfa Baráka - Prokop Tomek
Katalógové číslo: 72877 viac »
1,91

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Život a doba ministra Rudolfa Baráka

Kniha sleduje vzestup a pád ministra vnitra Rudolfa Baráka (1915-1995), pozoruhodné postavy komunistické éry v našich dějinách. Ambiciózní pohlavár, jehož zatčení za přítomnosti samotného Antonína Novotného a následující proces a odsouzení byly již ve své době provázeny legendami, a v letech následujících byl orwellovským způsobem „vymazáván“ z dějin, byl a stále je v obecném povědomí považován za jakéhosi předchůdce pokusů o modernizaci a liberalizaci komunistického režimu. Práce Prokopa Tomka, založená na studiu množství archivních materiálů, zbavuje ministra Baráka této nezasloužené pověsti a ukazuje jej ve skutečném, a nelichotivém, světle – jako bezskrupulózního aparátčíka, nemilosrdného vykonavatele a organizátora bezpráví, který neváhal organizovat teroristické činy – únosy a atentáty, využívat ve službě komunistického represivního aparátu bývalých nacistických zločinců, i člověka ovládaného osobními ambicemi a touhou po obohacení. Ukazuje ale i jinou tvář nejednoznačné Barákovy osobnosti – jeho kulturní mecenášství, například podporu malířů Otakara Kubína a Jana Zrzavého.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
72877
Názov
Život a doba ministra Rudolfa Baráka
EAN/ISBN
9788070219829
Forma
Neviazaná, bez prebalu, matná
Autor
Prokop Tomek
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2009/04
Edícia
Moderní dějiny
Rozsah
170
Rozmer
130×200×80
Hmotnosť
0,21
Stav
Nedostupné
Sadzba DPH
10%
Zľava
3%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Život a doba ministra Rudolfa Baráka zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.