Čosi čudné vo mne

Orhan Pamuk

SVK Slovensky SLOVART2017/06

Kniha: Čosi čudné vo mne - Orhan Pamuk
Katalógové číslo: 289338 viac »
A navyše získate 14 vernostných bodov
14,39
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Čosi čudné vo mne

Hlavný hrdina tohto príbehu Mevlut ešte ako malý chlapec prichádza do Istanbulu. Je to práve v období, keď starobylé mesto ustupuje a postupne mizne a nahrádza ho nové mesto. Chlapec je týmto mestom uchvátený. Začne pracovať ako pouličný predavač rovnako ako jeho otec. Sníva, že jedného dňa z neho bude bohatý a vážený človek. Šťastie však nestojí pri ňom.

Do života mu zasiahne láska. Zaľúbi sa do dievčaťa, ktoré videl iba raz. Po dobu troch rokov jej píše ľúbostné listy. Nakoniec sa mu podarí dievčinu presvedčiť, aby s ním ušla a spolu našli vysnívané šťastie. Keď sa v dohodnutý termín tajne stretnú a rozbehnú sa na vlak, zrazu je všetko inak. Mevlut si až teraz uvedomí, že bol oklamaný a že dievča po jeho boku je niekto úplne iný.

Orhan Pamuk patrí podľa britského denníka The Independent medzi najlepších súčasných autorov. Ako prvému Turkovi mu bola v roku 2006 udelená Nobelová cena za literatúru. Jeho romány sú zaraďované k postmodernizmu. Medzi najznámejšie, ktoré vyšli aj v slovenčine, patria: Nový život, Moje meno je Červená, Čierna kniha, Múzeum nevinnosti a Tichý dom.

© 2017 Autorsky chránený materiál    



Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
289338
Názov
Čosi čudné vo mne
EAN/ISBN
9788055624891
Forma
Tvrdá, s prebalom
Autor
Orhan Pamuk
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2017/06
Edícia
Svetová literatúra
Rozsah
544
Rozmer
13 x 21 cm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
15%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Čosi čudné vo mne zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.