Vesmírna plavba Pterodactyla Kôstku

Dušan Šuster

SVK Slovensky Literárna bašta2023/07

Kniha: Vesmírna plavba Pterodactyla Kôstku - Dušan Šuster
Medziplanetárny príbeh pre deti od 9 do 99 rokov
Katalógové číslo: 471694 viac »
A navyše získate 12 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Novozaradené knihy FPU 2023

Novozaradené knihy FPU 2023

Doplňte si svoje knižničné fondy novozaradenými knihami do zoznamu FPU z roku 2023, 2022 a 2021. Aj keď tu nájdete aj st… Zistiť viac...
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. apríla 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov po… Zistiť viac...
12,77
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Vesmírna plavba Pterodactyla Kôstku

Medziplanetárny príbeh pre deti od 9 do 99 rokov

Známy vedec a laureát Nobelovej ceny Pterodactylus Kôstka si sám postaví raketoplán a vydáva sa do kozmu. Len čo pristane na planéte zvanej Orech, zistí, že jeho vesmírna expedícia má jedného člena navyše. Nepozvaný astronaut nie je dvakrát zhovorčivý, dokonca ho nefascinujú ani zázraky vesmíru. Podarí sa im spoločne nadviazať kontakt s miestnymi obyvateľmi? Pterodactylus Kôstka pochopí, že treba pristúpiť k radikálnemu kroku: prvý raz v živote bude musieť venovať pozornosť nielen svojim geniálnym myšlienkam, ale aj svojim pocitom... A aby toho nebolo málo, aj pocitom ostatných.

Vznik rukopisu knihy z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
471694
Názov
Vesmírna plavba Pterodactyla Kôstku
EAN/ISBN
9788099944924
Forma
Brožovaná
Autor
Dušan Šuster
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2023/07
Rozsah
140
Rozmer
155×215
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
20%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Poznáte planéty slnečnej sústavy? Mars, náš sused, sa volá rovnako ako jeden čudný staroveký boh vojny. A Neptún je zas pomenovaný podľa vládcu morí a oceánov. Rozumiete tomu? Čo má planéta, na ktorej nie je ani jedno naozajstné more, spoločné s nejakým vymysleným morským panovníkom? Zamyslite sa a možno na to prídete. Ja som na to neprišiel doteraz. A to sa nad tým zamýšľam vždy, keď mám voľnú chvíľu. V našej časti vesmíru, tak sa zdá, máme zvyk pomenúvať planéty a iné telesá podľa rôznych bohov, vládcov a ďalších čudných postavičiek. Inde majú radi menej originálne, zato oveľa výstižnejšie mená. Za hranicami našej galaxie existuje jedna planéta, ktorá sa volá Orech. S obyčajným vlašským orechom má spoločnú prinajmenšom jednu vec. Tvar. A dalo by sa povedať, že aj pevnú škrupinu. Vyhlásil to jeden z jej obyvateľov, keď sa vlastnými silami pokúšal vyhĺbiť si vedľa svojho domu bazén. Po pár hodinách námahy to vzdal, ale jeho slová sa rozniesli po celej planéte. Nenašli by ste tam naozaj nikoho, kto by ich nepočul.

Uznávam, možno to nie je žiadny veľkolepý a pamätihodný výrok. Lenže na orechovej planéte sa za pár minút rozšíri takmer čokoľvek. Akákoľvek veta, či už zmysluplná, alebo nie, hocijaký vtip, príhoda alebo historka. Nie je to vďaka internetu, špičkovému televíznemu spravodajstvu či inej supermodernej technológii. V skutočnosti tam tieto veci vôbec nepotrebujú. Má to na svedomí jednoduchá skutočnosť: Orech je mimoriadne malou planétou a tomu zodpovedá aj počet obyvateľov. Každý každého pozná.

Orech je pokojným miestom. Vládne tu mierne počasie, žijú tu rozvážni ľudia a nebolo tu spozorované žiadne nebezpečné zviera. Len mačky, ale tie, ako je známe, neublížia nikomu, kto sa nesnaží ublížiť im. Môže sa zdať, že na tejto skromnej planéte neraz zavládne nuda. Máločo je však ďalej od pravdy. Obyvatelia si, pochopiteľne, krátia čas podobne ako my – prechádzkami, rozhovormi či rôznymi logickými alebo športovými hrami. Zrejme neexistuje kút vesmíru, kde by sa takéto kratochvíle netešili obľube. Mal by som však zdôrazniť, že mnohí z nich majú aj dosť neobvyklé záľuby.

Súbory na stiahnutie...

Máme pre vás pár dokumentov (PDF), ktoré nám poskytol vydavateľ. Najčastejšie to býva obsah knihy alebo ukážková kapitola

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Vesmírna plavba Pterodactyla Kôstku zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.