Drak sa vracia - audiokniha

audiokniha: Drak sa vracia - audiokniha - 1. vydanie - Dobroslav Chrobák
Katalógové číslo: 475165 viac »
A navyše získate 11 vernostných bodov
11,10
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

audiokniha: Drak sa vracia - audiokniha

Veľký vzťahový príbeh o hrdom a hrdinskom, ale zaznávanom Martinovi Lepišovi, o jeho bývalej láske Eve a jej mužovi Šimonovi Jariabkovi, zasadený do prostredia prírody, ktorá na nás z každej Chrobákovej vety dýcha, vlní sa a dobiedza tak malebne a autenticky, že sa zrazu z príbehu stáva rozprávka, zasadená do romantizujúcej krajiny; je súčasnejší, než by sa na prvý pohľad zdalo.

Nájdete v ňom všetko, čo nás historicky a ľudsky determinuje. Áno, aj povery, predpojatosť, závisť, strach z nepoznaného, zbabelé správanie, oportunizmus, slabošské ľudské konanie – a nad tým všetkým lásku, ktorá v nekonečných cykloch dáva zmysel nášmu životu a robí ho znesiteľnejším...

Scarlett Čanakyová

Kompletnú neskrátenú verziu knihy veľmi presvedčivo číta Juraj Hrčka. Vyštudoval herectvo na VŠMU a v roku 2002 sa stal členom Divadla Andreja Bagara v Nitre. Poznáme ho aj z filmov (Želary, Sedem zhavranených bratov, Únos, Villa Lucia) či seriálov (napr. Kriminálka Staré Mesto, Ultimátum, Nemocnica). Sám hovorí, že v štúdiu za mikrofónom sa cíti ako doma. Svoj hlas prepožičal aj Udatnému kuriatku či zajacovi v Alici v krajine zázrakov.

Niečo o autorovi

Dobroslav Chrobák (1907 Hybe – 1951 Bratislava)

Po štúdiách pôsobil na rôznych pozíciách v Československom rozhlase v Bratislave. Začínal v rokoch 1934 – 38 ako referent Rádiožurnálu, neskôr ako vedúci techniky, krátkovlnného vysielania, oblastný riaditeľ Čs. rozhlasu na Slovensku, súčasne od r. 1943 prednášal vysokofrekvenčnú elektrotechniku a elektroakustiku, externe viedol Ústav vysokofrekvenčnej elektrotechniky na Slov. vysokej škole technickej.

Významný reprezentant naturalizovanej prózy, literárny kritik a publicista. Po časopisecky publikovaných krátkych prózach vydal zbierku noviel Kamarát Jašek (1937) a románovú novele Drak sa vracia (1943). Okrem prózy sa venoval literárnej a umeleckej kritike, publicistike, biografistike i edičnej činnosti, analyzoval tvorbu slov. spisovateľov (Timrava, Vajanský, Záborský, Podjavorinská), uverejňoval úvahy o umení, referáty o výtvarníkoch a výstavách, recenzie, fejtóny. Spolupracoval na Bujnakovom Slovenskom náučnom slovníku a spracoval biograficko-literárnu príručku Rukoväť dejín slovenskej literatúry (1932).

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
475165
Názov
Drak sa vracia - audiokniha
EAN/ISBN
8588006171594
Poznámka
1. vydanie
Autor
Dobroslav Chrobák
Druh tovaru
audiokniha
Rok vydania
2023
Rozmer
140×125×7 mm
Hmotnosť
0,06
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
20%
Zľava
20%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Drak sa vracia - audiokniha zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.